Chokladkakor

Fredag igen.. Veckorna går så fort!
Igår bakade jag chokladkakor med glasyr, det tog VÄLDIGT lång tid att göra dom.. Men kul var det!
Ville ha dom färgglada och nog blev dom det alltid :)






Jag lurar på att göra morotsmuffins med cream cheese-frosting idag..
Kanske kommer lite bilder på dom imorrn :)

Ha de gott!

Kommentarer
Postat av: mamma

Men gud va söta dom små kakorna va. Längtar tills vi ska komma upp, och ska få smaka dina underbara bakverk.Du är så duktig min dotter. En Jättekram

2011-02-18 @ 09:46:31
Postat av: Marja

Kakorna & morotsmuffinsen i lö.d:s gick åt som smör i solsken. Tack för att vi får smaka av dina läckertbitar. Kram! :-)

2011-02-21 @ 19:16:31
Postat av: Lotta

Tack ska ni ha mamma och Marja! :) Kram!

2011-02-22 @ 14:22:56
Postat av: Ulrika Magnusson

Hittade dina fina fina kakor när jag googlade runt lite. Jag har tänkt göra kakor i formen M med glasyr och strössel till min dotters namnfest. Hon heter Milla. Funderade just på chokladkakor då det blir så fint ihop med olika färger på glasyren. Vi ska ha lite retrotema med 70-tals färger. vJag har aldrig gjort ngt liknande. Testade att göra mördegskakor med kakao i idag och försökte göra kristyr för jag vill att glasyren ska va hård. Ngn sa att man då måste göra kristyr istället för glasyr. Får man va så fräck och fråga om recept både på kakor och glasyr. Är din glasyr hård så så att man kan lägga kakorna ovanpå varandra i en korg typ. Mina kakor blev alldeles misslyckade de gick lätt i sönder och kristyren flöt inte alls ut så fint som din utan det blev precis så som kristyr ska på typ pepparkakor. Hade blivit jätteglad för tips och trix.



Ha det toppen och tack för en fantasiskt bak-site

Ulrika

2011-05-28 @ 23:21:02
Postat av: Lotta

Hej och tack för dina fina ord!

Det var första gången jag gjorde sån här typ av kakor. Glasyren är endast gjord av florsocker, vatten, pressad citron och hushållsfärg. Det gäller att ha i väldigt lite av vätskorna så glasyren ej blir för lös utan den ska vara mycket trögflytande.

Den blir inte stenhård så jag skulle inte råda dig att lägga kakorna ovanpå varandra..

Här kommer receptet på kakorna (jag hoppade över kaffepulvret):



6 dl mjöl

1.2 dl kakao

1 tsk snabbkaffe pulver ( kan uteslutas)

225 g rumstempererat smör

2,3 dl socker

1 stort ägg

1 tsk vaniljextrakt



1. Blanda kakao och mjöl i en skål.

2. Vispa socker och smör tills ljust och fluffigt.

3. Blanda ner ägg,vaniljextrakt och ev. kaffepulvret och rör ihop ordentligt.

4. Blanda ner mjöl/kakaoblandningen lite i taget.

5. Har du bara en handvisp måste du ta hjälp med händerna för att få ihop en deg.

(Degen känns verkligen helt fel i början men efter lite vispande blir den perfekt!)

6. Plasta in och lägg i kylen ca 30 minuter.

7. Kavla ut ca 0,5 cm och tryck ut de figurer du valt.

8. Baka i 175º i ca 10-15 minuter beroende på storlek.

9. Låt svalna på plåten



Hoppas du får till dom och ha en trevlig namnfest!

2011-05-29 @ 19:40:35
Postat av: sara

Vilka fina och färgglada kakor!

Min fråga är det att behöver man koka ingredienserna för glasyren? För att min glasyr blev aldrig fin och slät utan man kunde se hela sockret i det;

2013-09-04 @ 22:54:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0