HALLONPANNACOTTAPAJ
I förrgår kom mamma och pappa upp och hälsade på igen.
Pappa tjatar varje gång om att jag ska göra cheesecake så den här gången gjorde jag nåt i den stilen, nämligen hallonpannacottapaj.
Den här har jag gjort flera gånger tidigare och den är kanonsmarrig!

Här är receptet:
12 st digestivekex
75 g smält smör
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g cream cheese
Blanda smulade kex med smält smör och tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten.
Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
Ta upp gelatinbladen och rör ner dom i grädden, ta av kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden och vispa till en slät kräm och häll
den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar innan servering.
Njuuut!
Pappa tjatar varje gång om att jag ska göra cheesecake så den här gången gjorde jag nåt i den stilen, nämligen hallonpannacottapaj.
Den här har jag gjort flera gånger tidigare och den är kanonsmarrig!

Här är receptet:
12 st digestivekex
75 g smält smör
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g cream cheese
Blanda smulade kex med smält smör och tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten.
Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
Ta upp gelatinbladen och rör ner dom i grädden, ta av kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden och vispa till en slät kräm och häll
den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar innan servering.
Njuuut!
Kommentarer
Postat av: Sofie
Tror jag ska testa denna, verkar supermumsig :D!
Postat av: Lotta
Do it! Den är jättegod!
Trackback